FREE Shipping on all orders over $50.00!

Плазмолифтинг

Плазмолифтингът в стоматологията

Методът се състои в инжектиране на автоложна плазма в човешкото тяло, която съдържа висок брой тромбоцитни фактори и инициира процеса на клетъчно обновяване. По време на процедурата се взима определено количество кръв. Сертифицирани стъклени епруветки след центрофугиране разделят кръвта на три фракции: концентрирана от червени клетки,плазма и фракция богата на тромбоцити и растежни фактори плазма. Именно последната се инжектира в тъканите, гарантирайки пълна биологична съвместимост,липса на алергична реакция, имуногенен отговор или отхвърляне. Постига се не само премахване на пародонталното възпаление,но и се стимулира естествен процес на възобновяване структурата ,цвета  и формата на венците,както и предотвратяване резорбцията на костна тъкан.

Въведена в тъканите ,тромбоцитната плазма и съдържащите се в нея фактори на растежа ,се нормализира хемодинамиката, тъканното дишане, обмяна на веществата.Същевременно е на лице процес на формиране на нова кост,матрица от колаген и актривиране на местния имунитет.

Показания
генерализиран пародонтит
локализиран периодонтит
гингивит-възпаление на венците
алвеолит
поставяне на имплант
екстракция на зъб
периимплантит
профилактика на периодонтит

Резултат от лечението - преустановяване на лечението, предотвратяване на пародонтални заболявания, намаляване на подвижността на зъбите,облекчаване на болката,премахване на лош дъх,възстановяване на анатомичният цвят и форма на венците,спиране прогресивното развитите на пародонтита,спомага за благоприятната прогноза при поставяне на имплант,въстановяване на нормална структура на венците до 4 седмици.

Стареенето на кожата и изменения на дермата.

С напредване на възрастта в популацията на фибробластите на кожата намалява броят на клетките, намалява се тяхната биосинтетична активност, нарушава се баланса между процесите на синтез и разграждане междуклетъчния матрикс на дермата. Използването на автоложна плазма,съдържаща тромбоцити,днес представлява една от малкото възможности за моделиране и подобряване на регенерацията на тъканите.

Кръвна плазма - това е течна тъкан, уникален продукт на нашето тяло, чието предназначение  е да снабдява всички тъкани, меки и твърди, с хранителни вещества. Тя дава възможност за провеждане на процедури с комфортни усещания, и никога не предизвиква алергична реакция. Кръвната плазма – се състои главно от протеини, соли и витамини: албумин (около 4,5%), глобулин (2-3%), фибриноген (0,2-0,4%), хлориди на Na, K и Ca, лактат, пируват, аминокиселини, липиди и други елементи, подбрани от природата в оптимално съотношение за всеки индивид. 

Тромбоцит- това е един от формените елементи на кръвта, който представлява клетка с формата на диск, с гладка мембрана. В нашия организм  тромбоцитите  изпълняват много важни функции, сред които за лекарите, на първо място е инициализацията на регенерацията на тъканите, регулирането на местния имунитет и влияние върху протичането на възпалителните реакции. В цитоплазмата на неактивен тромбоцит има различни видове на гранули, включително алфа-гранули, съдържащи, наред с други, важни за организма елементи, различни растежни фактори (особен вид протеини) – тромбоцитарен, трансформиращ , епителиален, ендотелен растежен фактор и др., които са в основата на регенераторните процеси на тъканите. При повреждение на тъканите(рана) и контакт със субендотелиални структури на съдовите стени – колаген, микрофибрили, тромбоцитите се активират и растежните фактори се освобождава от алфа-гранулите. Дисковидната форма на тромбоцита се променя в сферична, у тях се образуват израстъци(псевдоподии), активираните тромбоцити се залепват към влакната на колагена, при което започва изхвърляне на запазените вътре в тях елементи, включително и на растежните фактори, които стимулират обновяването на тъканите.

Центрофугата и епруветките с които се работи при нас са  оригинални английски, с гарантирано качество!!!


Content
Стоматологичен кабинет Д-р Цвета Аврамова