FREE Shipping on all orders over $50.00!

Дермални филъри

Дермалните филъри се поставя в гънки, бръчки или за коригиране на обем на устни, брада, скули. Те възстановяват естествената младежка заобленост на лицевия контур. Филърите в днешно време са съставени главно от хиалуронова киселина, но в различна концентрация и начин на свързване на молекулите. Вида им се подбира според зоната на третиране и нейното първоначално състояние и осигуряват различна продължителност на ефекта.

Хиалуроновата киселина е основен компонент на кожата и главен фактор за хидратация й, но съдържанието й намалява с напредването на възрастта. Тя задържа значително количество влага, много повече, отколкото другите природни или синтетични вещества.

Поставянето на филъри е подходяща процедура за запълване на назолабиалните и ветрилообразните бръчки около устата, за подчертаване на устния контур, увеличаване обема на устните, за изглаждане на „гневната" бръчка между веждите, за възстановяване овала на долната челюст и скулите. Резултатите са много естествени и дълготрайни.

При първоначалната консултация анализираме желаната корекция, очакваните резултати, избираме подходящия филър, уточняваме цената и подписваме заедно декларацията за информирано съгласие. Правим снимка на изходното състояние на лицето.

Процедурата започва с дезинфекция. Ако поставяме филър на устните или около тях, може да се постави и стоматологична упойка, тъй като зоната е много чувствителна. Това осигурява пълно обезболяване. Когато филърът се поставя на други части от лицето е достатъчен обезболяващ крем за 15-20 минути.

Филърът е в специални спринцовки с изключително тънки, лазерно наточени игли. Поставянето става с няколко набождания. На тези места могат да се получат леки подувания, зачервявания и евентуални малки кръвоизливчета, които минават за няколко дни. Най-често следите са почти незабелижими.

За да се ускори възстановяването на кожата, препоръчвам използването на хомеопатичния препарат Арника, който се приема по определена схема няколко дни преди и след манипулацията.

Ефектът е видим веднага след поставянето на филъра, но той продължава да нараства до 10-ия ден. През този период трябва да се приема по-голямо количество вода, тъй като хиалуроновата киселина поема допълнително количество влага. След процедурата не поставям лед, защото той води до свиване на молекулите на хиалуроновата киселина, а целта ни е точно обратното.

Контролният преглед е на 10-ия ден. Ако има нужда от корекции, те се извършват за наша сметка. Фотодокументираме състоянието на лицето след поставения филър.

ФИЛЪРИТЕ СА НЕ САМО БЕЗВРЕДНИ, НО И ВЪЗВРЪЩАТ ПАМЕТТА НА КОЖАТА ЗА НЕЙНАТА МЛАДОСТ!


Content
Стоматологичен кабинет Д-р Цвета Аврамова